Eindejaarsborrel 27 december 2019 

Evenals voorgaande jaren organiseerden wij ook dit jaar in de HarbourClub weer een gezellige Eindejaarsborrel voor jong en oud. Als verrassing werden twee keramische vaasjes, gemaakt door kunstenares Betzie Kodde, verloot. Met bijna 50 bezoekers was het bijzonder gezellig!

 

Regenboogweek 2019

Regenboogviering “Ken je mij?... wie ken je dan?”

Deze viering werd gehouden in het Witte Kerkje in Vriescheloo op zondag 13 oktober en georganiseerd door de LHBTI Werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Westerwolde en Oldambt.

De kerk zat bomvol en de viering werd door de bezoekers zeer gewaardeerd. Na de viering was er een - eveneens druk bezochte - gezamenlijke maaltijd (foto's van Gerard Robben en Astrid Lüürsen).

"Aal goud? ... Elk en ain zichzulf?!"

Vrijdag middag 11 oktober was de première van het liedjes- en verhalen programma "Aal goud?... elk en ain zichzulf?! Dit is een programma van de Groningse zanger Klaas Spekken, pianist Vincent Grit en Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos. Op een laagdrempelige en toegankelijke manier maken zij homoseksualiteit in de ouderenzorg bespreekbaar. De zal zat helemaal vol met bewoners, medewerkenden en vrijwilligers en de voorstelling was een groot succes! Zorgcentrum de Blanckenborg in Blijham was een geweldige gastgever. Aan het eind kondigde de directie bij monde van Herma Friderichs aan voor De Roze Loper op te gaan!

Foto's door Gerard Robben.

Vrijdag 11 oktober was het Internationale Coming-Outdag en werd de regenboogvlag om exact 8.36 uur door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt gehesen aan het gemeentehuis in de Langestraat in Winschoten. Daarna volgde een ontbijt en gesprek van de burgemeester en de wethouders met ambtenaren en vertegenwoordigers van de LHBTI-gemeenschap in Oldambt.

Vervolgens kwam een delegatie van leden van de Provinciale Staten horen wat er zoals gedaan was aan LHBTI-beleid in de gemeente Oldambt. In de ontvangsthal lag de hele Regenboogweek informatiemateriaal.

LHBTI-feest “Out & Proud voor jong en oud!”

We begonnen zaterdag 5 oktober de Regenboogweek met een gezellig feest in de HarbourClub. Dit keer met de “Easy Rock ’n Roll” dansers van Thecla Brakel en swingende muziek door DJ Dusty.

Jaarlijkse BBQ: 30 juni 2019 in Westerlee

Met méér dan 60 bezoekers, een verrassingsoptreden van de jonge zangeres Mireille en van Klaas Spekken, achtergrondmuziek, een verrassend bezoek van Laura Broekhuizen tgv Mrs. Senior Pride 2019 Marjet Bos, een ontspannen quiz en veel zon was deze BBQ ook dit jaar weer een groot succes!  Dit bovenal dankzij de gastvrijheid van Rina, Adriaan en Billy en de geweldige verzorging door Adriaan en Bill.

Scherpe foto's en mooie impressie van Jenny Protzman. Onscherpe foto's van bezoekers.

https://animoto.com/play/Hv7bxjynOBHmpFu8011vkA?fbclid=IwAR3HQHbiYEgvhZV4Jagq4cuZNRKFE1PAUBtJZ2dUP5HsP9s_f-DNgJ-JQ0E

Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt is Mrs. Senior Pride 2019!

Tijdens de Nationale Roze Ouderen dag in Tivoli Vredenburg Utrecht op 25 juni jl. werd onze Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos uitgeroepen tot Mrs. Senior Pride 2019. Clem Bongers Roze 50+ ambassadeur in Nijmegen is Mr. Senior Pride 2019. Kees van den Berg en Ingeborg Hornsveld traden op. Ook aanwezig: Manon Linschoten, landelijk coördinator van Roze 50+, Andrea Drost, coördinator van de Roze 50+regiogroepen Noord en Oost waartoe Clem en Marjet behoren en Eveline Van de Putte, schrijfster van o.m. levensverhalen van roze ouderen.

LHBTI+ zondagmiddagcafé 13 januari 2019

Tijdens dit eerste LHBTI+ zondagmiddagcafé van 2019 proostten wij op ons nieuwe jaar. Het nieuwe jaar dat met nogal wat beroering begon vanwege de Nashville-verklaring door een aantal orthodoxe christenen. Hierbij werd kort stil gestaan door Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt en door Fenneke Groenbroek van de LHBT-werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt. Zij droeg het lied "Ongestraft mag liefde bloeien"  voor van Sytze de Vries, dat die dag in vele kerken werd gezongen. Daarna werd er onderling uitgebreid bijgepraat. De foto's werden weer gemaakt door Anton van der Salm.

 

Eindejaarsborrel 28 december 2018

Ongeveer 50 mensen kwamen naar de HarbourClub Winschoten om het jaar uit te luiden. Rina Lakwijk van Roze 50plus Oldambt hield een korte toespraak en de jazzmusici van de HJC zorgden - met een intermezzo van accordeonist Rolf Veenstra - voor heerlijke muziek! De foto's zijn gemaakt door onze huisfotograaf Anton van der Salm.

Videoregistratie van de Eindejaarsborrel door Anton van der Salm   https://youtu.be/eKO1ZY0fXg0

 

Regenboogweek 2018

Zaterdag 13 oktober: LHBTI-feest "Out & Proud voor jong en oud!"

Gezellig feest in de HarbourClub Winschoten met de gelegenheidsband "Harry and the Rainbows", sneltekenaar Reinoud Bekkema en DJ Tiny-Timmy. Voor meer informatie zie het verslag hieronder.

Download
Verslag Out & Proud feest Oldambt 13 okt
Adobe Acrobat document 423.3 KB

 

Donderdag 11 oktober: Internationale Coming-Outdag, hijsen van de Regenboogvlag, gesprek over LHBTI-vriendelijke zorg, ondertekening Regenboogconvenant in Provinciehuis in Groningen

Bijeenkomst bij het gemeentehuis aan de Langestraat in Winschoten met korte toespraken door burgemeester Pot, Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt en gedichten van en door stadsdichteres Bianca Holst en Timo Boom. Waarna het hijsen van de Regenboogvlag en een gesprek van de burgemeester en Roze 50+ ambassadeurs van Roze 50plus Oldambt met vertegenwoordigers van zorginstellingen en -opleidingen over LHBTI-vriendelijke zorgverlening in de raadszaal van het gemeentehuis.

's Middags werd tijdens het Regenboogsymposium in het Provinciehuis het Regenboogconvenant ondertekend door burgemeesters of wethouders van alle gemeenten in de Provincie Groningen.

Download
Regenboogconvenant betreffende LHBTI-veiligheid in de provincie Groningen
REGENBOOG CONVENANT.pdf
Adobe Acrobat document 414.1 KB

 

Zondag 7 oktober: Regenboogviering: "Opdat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn"

Aan het begin van de Regenboogweek organiseerde de "LHBT-werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt" in "De Ontmoeting", Kerklaan 32 in Scheemda. een Regenboogviering. In deze viering werd met liederen, beelden en betekenisvolle teksten stil gestaan bij de situatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Het "New Life Groningen Choir", LGBT Asylum Support en Bianca Holst, stadsdichter van de gemeente Oldambt verlenen hum medewerking. Het openingswoord werd uitgesproken door wethouder Bard Boon.

Videoregistratie van de Regenboogviering door Anton van der Salm https://youtu.be/SHciotgzplI

 

Download
Verslag van de Regenboogviering op 7 oktober 2018 in "De ontmoeting" in Scheemda (gemeente Oldambt)
Verslag Regenboogviering in de gemeente
Adobe Acrobat document 411.1 KB

RUN Winschoten 2018

 

 

Op uitnodiging van de organisatie van RUN Winschoten waren wij op 7 en 8 september 2018 met een

 

informatiestand aanwezig in de sporthal, waar de startnummer werden opgehaald en de huldigingen

 

plaatsvonden. Ons spandoek hing bij het Regenboogzebrapad op de route.

 

 

Zomer BBQ 2018

Met méér dan 50 gezellige gasten en achtergrond muziek een prachtige zonnige en warme 1 juli zondag voor de jaarlijkse LHBTI barbecue dag bij Adriaan en Billy in Westerlee.

Dodenherdenking 4 mei 2018 Winschoten

 Oudere (Roze 50plus Oldambt) en jonge (Real ID) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zijn, net als vorig jaar, betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei in Winschoten. Bij het oorlogsmonument leggen wij een bloemstuk in de vorm van een roze driehoek neer, met op het lint de tekst: 'Opdat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn'. Wij denken aan alle mensen voor wie dit vanwege hun seksuele geaardheid, seksuele voorkeur of genderidentiteit onmogelijk is. Een korte foto impressie met foto's van Anton van der Salm

 

Afscheid van burgemeester Pieter Smit

 

Het afscheid van onze op 10 april zo plotseling overleden burgemeester Pieter Smit vond plaats op 17 april

 

2018. Duizenden inwoners van de gemeente Oldambt en ver daarbuiten hebben op een indrukwekkende wijze

 

afscheid genomen van ons aller burgervader Pieter Smit. Ook Roze 50plus Oldambt was hierbij aanwezig.

 

Download
In memoriam Pieter Smit.pdf
Adobe Acrobat document 324.1 KB

 

Thema tafels presentatie in diverse bibliotheken voorafgaand aan de regenboogweek in gemeente Oldambt 2017.

 

Foto's van het LHBT feest in de regenboogweek 2017

 

Regenboogviering 8 oktober 2017 in de Marktpleinkerk te Winschoten

 

Jaarlijkse viering van Internationale Coming Out Dag op woensdag 11 oktober Winschoten

 

 

Roze 50plus Oldambt trakteert bij de gemeenteraadsvergadering op 29 mei 2017 waar de LHBT-beleidsnota unaniem door de gemeenteraad van Oldambt werd aangenomen. Ook burgemeester Pieter Smit en griffier Pieter Norder tasten toe.

 

Symposium “Coming out voor jong en oud!” op 11 oktober 2016 in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten

Aanleg van het regenboogzebrapad aan de Mr. D.U. Stikkerlaan op 10 oktober 2016

Roze Actie in de Langestraat in Winschoten op 8 oktober 2016

Opening van de “Aal goud?!” ontmoetingsbijeenkomsten voor LHBT 50-plussers in De Boschpoort door burgemeester Pieter Smit op 31 maart 2016

Initiatiefnemers van Roze 50plus Oldambt v.l.n.r. Marije Lugtmeier, Adriaan Prinse, Marjet Bos, Jaap Kaman en Sebo Bakker (foto Marcel Lameier)